بهگزارش میراثآریا بهنقلاز روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، استاد ذوالفقار بیتانه در سال ۱۳۴۰ در فردوس دیده به جهان گشود و از ۷ سالگی نوازندگی را نزد پدر آموخت و تاکنون در امر ساخت سازهای مختلف و نوازندگی در منطقه فردوس سرآمد بوده است.
او در جشنوارههای مختلف موسیقی مقامی در استان و کشور صاحب رتبه و منزلت بود تسلط بیتانه بر مقامهای شرق و آگاهیاش بر ریتمها و نغمات خراسان از او استادی چیرهدست و صاحب سبک ساخت. پنجه ذوالفقار بیتانه، انگشتگذاری دست چپ، برگشت انگشت شصت و مکتب نوازندگی او ادامه مکتب نوازندگی استاد عسگریان بود.
استاد بیتانه بر اثر تصادف از چند روز پیش در بخش آی سی یو بیمارستان شهید چمران فردوس بستری بود و روز یکشنبه ۱۲ فروردینماه ۱۴۰۳ مرگ مغزی شد و پیکر او با توجه به رضایت خانوادهاش برای تأیید اهدای عضو و ادامه فرایند قانونی به مشهد مقدس اعزام شد.
استاد عرصه موسیقی مقامی و آیینی کشور با اهدای اعضای بدن به بیماران نیازمند جاودانه شد.
۲ کلیه، ۲ قرنیه و پوست استاد ذوالفقار بیتانه استاد عرصه موسیقی مقامی و آیینی کشور به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید.
پیکر استاد برای خاکسپاری به شهرستان فردوس منتقل خواهد شد.
هادی شاهوردی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، درگذشت استاد ذوالفقار بیتانه گنجینه زنده بشری در سازسازی سنتی و نوازنده دوتار را تسلیت گفت.
در پیام تسلیت هادی شاهوردی آمده است:
«خبر درگذشت استاد ذوالفقار بیتانه چهره ماندگار خراسان جنوبی که جایگاه والای هنری او در سازسازی سنتی و دوتار مورد توجه قرار گرفته و نام او در فهرست گنجینه زنده بشری میراثفرهنگی ناملموس ایران نقش بسته است، مایه تاسف و تاثر همه دلدادگان حوزه فرهنگ و هنر ایران زمین است.
استاد بیتانه فرهیختهای پرتلاش و خودساخته بود و بیشک او از گنجینههای خاص موسیقی خراسان بزرگ محسوب میشد و پنجه او حلقه وصل موسیقی شرق خراسان بزرگ و جنوب آن بود.
اینجانب درگذشت این استاد بزرگ را به جامعه میراثفرهنگی کشور، هنرمندان موسیقی مقامی، اهالی شریف شهرستان فردوس و خانواده ارجمندشان تسلیت عرض میکنم و برای ایشان از خداوند منان، علو درجات را مسئلت میکنم.»
انتهای پیام/
نظر شما